Terug

Laadkabels (1)

Filters

De laadkabels, daar heeft iedereen wel eens van gehoord. Het zijn oplaadkabels voor auto's. Hierdoor is het mogelijk om een elektrische auto op te laden. Iedereen kan de laadkabel gebruiken op locatie. Dit kan thuis zijn maar bijvoorbeeld ook op je werk of een openbare laadpaal langs de weg of in het centrum bij je in de stad. De kabel is een geheel en bestaat uit een laadkabel (zwart van kleur en van rubber) en deze heeft aan beide uiteinden een stekker (dit kan type 1 zijn of type 2).

Kies jouw laadkabel

Als je een laadkabel nodig hebt, is het van belang dat je de juiste gaat bestellen. Bij Kabelmaatje kun jij op je gemak kijken wat de mogelijkheden zijn en dan je keuze maken. Waar let je op bij het kiezen?

  • Bij het kopen van een laadkabel moet je kijken naar welke lengte je nodig hebt. Als je twijfelt dan kun je het beste een laadkabel kiezen van 4 of 6 meter (deze komen het meeste voor).
  • Er moet gekeken worden naar je elektrische auto, want welke stekker aansluiting moet je hebben? Dit kan type 1 zijn, of type 2.
  • Het is belangrijk om te kijken naar de laadcapaciteit van de auto. Welke je nodig hebt hangt af van het laadvermogen van je auto maar ook van het laadstation.
  • De lengte van de laadkabel moet ook in de gaten gehouden worden. Je hebt lengtes van 2 tot en met 12 meter, dus als je niet in de buurt van het laadstation kunt staan dan is een langere kabel aan te raden (en nodig).

Verschillende laadkabel type 1 en laadkabel type 2

Je hebt verschillende laadkabels, zo heb je type 1. Dit is de laadkabel met een type 2 stekker aan het uiteinde. Maar aan de andere kant heb je een type 1 stekker. Deze kabel is geschikt voor auto’s die in de auto zelf een aansluiting hebben voor een type 1 stekker. Dan heb je nog de type 2 laadkabel, deze heeft een type 2 stekker aan het uiteinde en ook nog een type 2 stekker aan de andere kant. Deze is geschikt voor auto’s welke in de auto een aansluiting hebben voor een type 2 stekker.

Aansluiten van de laadkabel

Iedereen kan eigenlijk een laadkabel aansluiten want het is erg eenvoudig. Hoe gaat het in zijn werk? Je moet eerst een type 2 stekker in de laadpaal doen, en de andere stekker (dit kan type 1 zijn of type 2) plug je dan in de auto. Je kunt de lengte van de laadkabel bepalen (dit hangt af van de afstand tot het laadstation). Er zijn verschillende kabels leverbaar.