Terug

5 redenen waarom je jouw oplader altijd uit het stopcontact moet halen

  • Thursday 13 / 08 / 2020 0
5 redenen waarom je jouw oplader altijd uit het stopcontact moet halen

Je bent er misschien al wel eens over getipt door een vriend of vriendin: het uit het stopcontact halen van je smartphone. Er zijn namelijk diverse redenen waarom dat verstandig is, voor zowel je telefoon als je eigen veiligheid. In dit artikel geven we je 5 redenen waarom jij je oplader altijd uit het stopcontact moet halen. Wedden dat jij het daarna doet?

1. Je vermindert slijtage

Door je oplader alleen te gebruiken als je deze nodig hebt, verminder je slijtage. Slijtage van je oplader kan als gevolg hebben dat je oplader eerder kortsluiting kan maken én eerder kapotgaat.  

2. Je voorkomt brandgevaar 

En daarmee komen we direct op de tweede reden, namelijk dat je hiermee brandgevaar voorkomt. Dit zul je wellicht als eens hebben gehoord, maar een oplader kan brand veroorzaken. Vooral bij niet-originele opladers kan dit ontstaan, doordat de oplader snel erg warm kan worden. Daarnaast zijn de onderdelen vaak minder goed geïsoleerd, waardoor de hitte niet weg kan. 

3. Je voorkomt oververhitting van je smartphone 

De meeste telefoons kunnen tegenwoordig niet meer 'overladen'. iPhone opladers hebben tegenwoordig een instelling dat indien ze volledig zijn opgeladen, ze niet meer verder laden. Daarentegen hebben oudere opladers dit nog niet en dit kan oververhitting veroorzaken. Daarom is het het verstandigst om je apparaat direct uit de lader te halen als hij vol is. 

4. Je let ermee op de kleintjes 

Oké, dit gaat waarschijnlijk niet de doorslaggevende reden zijn, maar toch een leuk feitje: het in het stopcontact laten van je oplader kost je per jaar zo’n €1,-. Die rekensom ziet er als volgt uit: een iPhone oplader gebruikt 14,4 wattuur per dag en een wattuur kost in Nederland zo’n 0,023 cent. Een lader in het stopcontact laten zitten kost dus zo’n 0,3 cent per dag. En dat is dus zo’n 1 euro per jaar.  

5. Je draagt hiermee je steentje bij aan het milieu 

Voor de kosten hoef je het dus niet te doen, maar voor het milieu wellicht wel! Hoewel er maar een beetje stroom wordt verbruikt, helpen alle beetjes om het stroomverbruik wereldwijd terug te dringen. Je bent gewoon groen bezig! 

Naast je iPhone oplader kan dit verschil natuurlijk ook worden gemaakt door je Macbook oplader uit het stopcontact te halen. 

Laat jij je oplader nog in het stopcontact zitten als je de deur uitgaat?

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box