Terug

Wanneer kun je je oplader beter niet meer gebruiken?

  • Thursday 13 / 08 / 2020 0
Wanneer kun je je oplader beter niet meer gebruiken?

Natuurlijk wil je altijd de deur uit gaan met een opgeladen telefoon. Want stel je voor dat je ‘s ochtends je huis verlaat en je er onderweg naar school of je werk achter komt dat je telefoon nog maar 10% opgeladen is… Velen hebben daarom altijd nog een oplader in hun tas zitten, zodat ze gedurende de dag hun telefoon nog kunnen opladen. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat je de staat van je oplader regelmatig moet checken? Hiermee kun je namelijk een hoop problemen met je telefoon voorkomen. In dit artikel geven we je een aantal tips, zodat jij langer van je (opgeladen) telefoon kunt genieten!

Check of de contactpunten schoon zijn 

Het is erg belangrijk om een oplader alleen nog te gebruiken als alle contactpunten schoon en onbeschadigd zijn. Controleer bijvoorbeeld of er geen vuil in de aansluiting van de telefoon zit. Dit vuil zorgt er niet alleen voor dat je telefoon minder goed oplaadt, het kan ook kortsluiting veroorzaken. Dat is natuurlijk absoluut niet wat je wilt. Voor het schoonmaken van de contactpunten adviseren we je om tandenragers te gebruiken. Hiermee kun je erg gemakkelijk het vuil weghalen. Gebruik hiervoor geen metalen of vochtige voorwerpen. Die kunnen het contactpunt juist beschadigen. 

Is de kabel nog intact? 

Het opladen van je telefoon met een beschadigde kabel is een slecht idee. Wanneer de kabel beschadigd is, of al gedeeltelijk open ligt, kan er kortsluiting of oververhitting ontstaan, wat een vervelend effect op je telefoon kan hebben. Ook een ‘knik’ in de kabel is een teken dat de kabel niet meer naar behoren functioneert. Gooi de kabel daarom direct weg als deze kapot is en koop een nieuw oplaadkabel. 

Oververhitting is een slecht teken

Tijdens het opladen kan je toestel wat warmer worden, dit is gebruikelijk. Toch is het een slecht teken als je toestel heel warm wordt. Dit betekent namelijk dat de warmte in het toestel niet weg kan. De oorzaak hiervan kan zijn dat de onderdelen in de oplader niet goed zijn geïsoleerd, wat vaak het geval is bij niet-originele opladers. Kies daarom altijd voor originele iPhone opladers, Samsung opladers en Huawei opladers.

Zelf kun je hier ook effect op hebben. Leg je telefoon bijvoorbeeld niet onder een kussen op de bank of in bed terwijl deze in de oplader ligt. Dit kan zelfs brandgevaar veroorzaken. 

Ons advies: neem geen risico

Gebruik alleen nog je oplader als je zeker weet dat deze helemaal intact en schoon is. Daarnaast adviseren we je om enkel originele opladers te gebruiken, zoals de opladers in ons assortiment, zodat je zeker weet dat je telefoon niet kan beschadigen. 

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box