Terug

Welke oplader heb ik nodig?

 • Thursday 05 / 12 / 2019 0
Welke oplader heb ik nodig?

Als je op zoek bent naar een nieuwe oplader voor één van jouw toestellen, is het belangrijk dat je de juiste oplader koopt. Of je nu op zoek bent naar een oplader voor je iPhone, iPad, MacBook, Galaxy of Huawei, bij Kabelmaatje adviseren we je graag over welke oplader je het beste kunt kopen voor jouw apparaat. Daarom hebben we een stappenplan gemaakt, waarmee jij zeker weet dat jij de juiste oplader aanschaft.

1.Telefoon, tablet of laptop?

Allereerst is het belangrijk om na te gaan met welk toestel je te maken hebt. Het spreekt voor zich dat je voor een telefoon een andere oplader dienst aan te schaffen dan voor een laptop. Een tablet kan echter weer eenzelfde type oplader hebben als een telefoon, soms met een hogere wattage. 

2.Type aansluiting

Bekijk welke aansluiting jouw toestel heeft. Er zit namelijk een verschil in aansluitingen per toestel. Apple heeft zijn eigen aansluitingen als het op iPhones en iPads aankomt, namelijk de Lightning-connector, of voor toestellen over dan de iPhone 5 de 30 pins. Als je op zoek bent naar een oplader voor een Android telefoon, dien je afhankelijk van het type een oplader met Micro-USB of USB aansluiting te kopen. Vraag jij je af welke oplader je moet kopen voor je laptop? Voor een MacBook is dit een Magsafe of USB-C aansluiting, afhankelijk van het type. Overige laptops werken ook met een USB-C aansluiting of met een DC plug. Van DC pluggen zijn er vele soorten en maten.

 • iPhone opladers 
  • Lightning aansluiting (toestellen nieuwer dan iPhone 5)
  • 30 pins (toestellen ouder dan iPhone 5)
 • iPad opladers
  • Lightning aansluiting (toestellen nieuwer dan iPhone 5)
  • 30 pins (toestellen ouder dan iPhone 5)
 • MacBook opladers: Magsafe of USB-C aansluiting
 • Android opladers: Micro-USB of USB-C aansluiting (afhankelijk van type)
 • Overige laptop-opladers: USB-C aansluiting of DC plug

3. Vermogen van de adapter

De derde stap is het vermogen van de adapter. Voor het opladen van je telefoon, is minder vermogen nodig dan voor het opladen van je laptop of tablet. Als je een nieuwe oplader koopt, is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Voor een telefoon heb je in principe aan een adapter van 5 Watt genoeg. Als je een tablet gaat opladen, kun je beter een 12-Watt adapter kiezen. Hoe groter het vermogen, hoe sneller je apparaat oplaadt. Goed om te weten: nieuwere apparaten hebben in principe een ingebouwde beveiliging om ervoor te zorgen dat het opladen met een veilige snelheid gebeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat bijvoorbeeld je iPhone opladen met een 12-Watt adapter schadelijk is. Controleer dit wel altijd even voor de zekerheid!

4. Lengte van de oplaadkabel

Bedenk waar jij de oplader wilt gaan gebruiken. Zit je bijvoorbeeld vaak op de bank als je je apparaat oplaadt? Dan is het misschien handig om een lange kabel te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een Lightning kabel van 2 meter of voor een USB-C kabel van 2 meter. Met een lange kabel kun je je toestel blijven gebruiken terwijl deze oplaadt én je kunt de kabel bovendien makkelijker wegwerken. Een nadeel van een lange kabel is echter dat je deze moeilijker meeneemt en de kabel sneller beschadigt. Een korte kabel kun je makkelijk meenemen en deze raakt minder snel in de knoop, maar een nadeel is dat je je apparaat moeilijk kunt gebruiken terwijl deze oplaadt. 

5. De prijs

Als laatste is het natuurlijk goed om op de prijs van de oplader te letten. Je wilt natuurlijk een oplader van goede kwaliteit, maar tegelijkertijd wil je niet te veel betalen. Bij Kabelmaatje verkopen we originele opladers voor een zeer scherpe prijs. Hoe dit kan? Wij kopen de oplader in groten getale in bij de fabrikant, waardoor ze verpakt zijn in een bulkverpakking. Dat scheelt een hoop geld!

We hopen dat bovenstaand stappenplan ervoor zorgt dat jij de juiste oplader vindt voor jouw toestel. Heb je vragen of advies nodig? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

  Hide compare box