Terug

Je MacBook opladen: 5 tips

  • Thursday 07 / 11 / 2019 0
Je MacBook opladen: 5 tips

Je wilt natuurlijk dat de accu van je MacBook zo lang mogelijk meegaat. Het is daarom belangrijk dat je je MacBook op de juiste manier oplaadt. Hoe je dit doet, is afhankelijk van een aantal zaken, waaronder de manier waarop je jouw MacBook gebruikt. In deze blog geven we je 5 tips om jouw MacBook zo veilig en goed mogelijk op te laden.

 

1. Opladen afwisselen met ontladen

 

MacBooks hebben lithium batterijen. Deze batterijen moeten in gebruik zijn, wat dat betekent dat de MacBooks niet continu aan het stroomnet verbonden moeten zijn. Als je je MacBook regelmatig onderweg gebruikt of bijvoorbeeld op een locatie waar je hem niet aan het stroomnet verbindt, zit je eigenlijk al goed. Maar als je je MacBook eigenlijk altijd aan de oplader hebt hangen, is het belangrijk om de batterij eens per maand te ontladen. Je hoeft je MacBook dan enkel van de stroom af te halen tot de batterij bijna leeg is.

 

2. Niet lang in lage energiestand (< 20%)

 

Als je de levensduur van je MacBook wilt verlengen, is het belangrijk om de accu niet te lang in een lage energiestand te laten. We zien een batterijpercentage van minder dan 20 als een lage energiestand. Zorg er dus voor dat je je MacBook op tijd oplaadt en deze niet dagelijks lang in een lage energiestand staat. 

 

3. Gebruik de juiste adapter van hoge kwaliteit

 

Het is ook belangrijk om de juiste adapter te gebruiken. Dat betekent dat je een originele MacBook adapter dient te kopen en geen namaak. ‘Nep’-adapters zorgen er namelijk vaak voor dat je MacBook te snel oplaadt en dus oververhit raakt. Dit gaat ten koste van de levensduur van je accu. Verder is het belangrijk om nooit een oplader te gebruiken met een te lage capaciteit.

 

4. Ga zuinig om met je adapter

 

Als je je MacBook goed wilt opladen, is het natuurlijk belangrijk dat je een goede oplader hebt. Het is daarom goed dat je zuinig met je adapter omgaat. Zorg er daarom voor dat je de kabel van je adapter niet om je adapter heen oprolt en je adapter niet optilt aan de kabel. Zo gaat de oplader minder snel kapot. 

 

5. Voer updates uit

 

Als laatste is het belangrijk om macOS altijd te updaten naar de nieuwste versie. Met elke update krijgt het besturingssysteem namelijk een betere aansturing van de accu. Dat is dus een hele makkelijke manier om de levensduur van de accu van je MacBook te verlengen!

We hopen dat ook de levensduur van jouw MacBook batterij met bovenstaande tips wordt verlengd!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box