Terug

Hoe overleeft jouw telefoon de winter?

  • Friday 13 / 12 / 2019 0
Hoe overleeft jouw telefoon de winter?

We kunnen er niet meer omheen, het wordt koud buiten en de dagen worden korter. Kortom: het is winter. De winterperiode is een tijd van samen zijn, gezellige feestdagen en veel lekker eten, maar deze gezellige periode kent ook een aantal nadelen. Zo is het koud buiten en laat het weer je af en toe in de steek. Niet alleen voor jezelf is dit vervelend; ook voor je telefoon kan het koude weer schade aanrichten. Het koude weer heeft namelijk invloed op de conditie van je telefoon. De kou kan namelijk zorgen voor een defecte accu, gebarsten scherm of storende processor. Hoe overleeft jouw telefoon de winter? Dat lees je in deze blog!

Zorg voor een warme plek voor je telefoon

Een tip die misschien wel heel voor de hand liggend is, maar nog steeds door veel mensen wordt vergeten. Het koude weer kan funest zijn voor je telefoon. Het is daarom goed om deze niet aan het koude weer bloot te stellen. Zorg voor een warme plek bijvoorbeeld in de zak van je trui of vest of stop je telefoon in je tas als je naar buiten gaat. 

Kies voor een goed hoesje

Een telefoonhoesje beschermt jouw telefoon tegen vallen en stoten, maar kan ook een perfect accessoire zijn om je telefoon tegen de kou te beschermen. Er zijn dikkere hoesjes die ervoor zorgen dat de kou niet bij je telefoon binnen kan komen. Je kunt zelfs hoesjes van thermisch materiaal kopen om je telefoon te beschermen. Deze zijn super handig als je veel buiten bent. 

Zorg voor een opgeladen telefoon 

Omdat het buiten koud is, is het verschil van temperatuur van buiten naar binnen erg groot. Dit zorgt ervoor dat je accu extra hard moet werken, waardoor hij snel leeg kan lopen. Wil jij niet met een lege batterij zitten op het midden van de dag? Zorg er dan voor dat je telefoon altijd is opgeladen voordat je de deur uit gaat. Met een originele iPhone lader of Samsung lader gaat dit een stuk beter. 

Zorg voor extra energie

Ben jij veel buiten en heb je geen tijd om je telefoon steeds op te laden? Zorg dan voor extra, nood energie in de vorm van een powerbank. Met een powerbank kun jij je telefoon altijd en overal opladen en kom je niet zomaar meer met een lege accu te zitten. Een powerbank is erg handig als je een korter kabeltje gebruikt. Met een iPhone kabel van 1 meter zorg je ervoor dat je kabel minder snel in de knoop raakt, wat kan zorgen voor schade. 

Blijf rustig

Bovenstaande tips zorgen ervoor dat je telefoon niet zomaar leeg gaat door het koude weer. Toch kan het zijn dat je telefoon ondanks het volgen van de tips uitvalt. Geen stress - je telefoon gaat niet zomaar kapot. Als het goed is krijg je een waarschuwing dat je telefoon te koud is geworden en daarom uitvalt. Alles wat je nu kan doen is wachten en geduld hebben. Warm je telefoon vooral niet te snel op en wacht even met het opstarten van je telefoon. Blijf rustig en houd je telefoon in je zak voor ongeveer 20 minuten. Daarna kun jij hem weer op de normale manier opstarten. 

Wij hopen dat je telefoon met deze tips de winter overleeft. Succes! 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box