Terug

Alles over snelladen

  • Wednesday 30 / 01 / 2019 0
Alles over snelladen

Snelladen. Sinds een paar jaar is het een begrip in de wereld van smartphones en tablets, maar wat is het nou eigenlijk? En hoe werkt het nou precies? In deze blog leggen we het aan je uit.

Wat is snelladen?

Met snelladen laad je jouw iPhone of tablet sneller op dan normaal. Dit doe je met een aparte adapter, welke vaak een snellader, quick charger of fast charger wordt genoemd. Snelladers hebben een hoger voltage of hogere stroomsterkte, waardoor ze een hoger vermogen hebben. Hierdoor krijgt de batterij van jouw toestel bij het opladen in één keer meer stroom dan bij een gewone oplader, waardoor je batterij sneller opgeladen is. Dit effect is het sterkste bij een batterij die bijna leeg is.

Bij een vollere batterij wordt de hoeveelheid stroom die wordt afgegeven door de oplader minder sterk, omdat de batterij het anders begeeft. Om deze reden is snelladen ideaal als je batterij bijna leeg is: je kan je batterij snel opladen en meteen weer een paar uur door. Snelladen is daarnaast niet schadelijk voor je batterij, deze is namelijk zo gemaakt dat hij een snellader prima aan kan, of de batterij nou bijna leeg of bijna vol is.

Hoe werkt snelladen?

De meeste nieuwe modellen smartphones beschikken over een functie voor snelladen, echter heb je hiervoor een aparte oplader nodig. Deze oplader kan een hogere stroomsterkte doorsturen door de kabel en hiermee het snel opladen ‘activeren’. Met een niet-snellader zal jouw apparaat niet sneller opladen, omdat deze een normale en dus lagere stroomsterkte doorgeeft. Als jouw telefoon of tablet niet over de snellaadfunctie beschikt, zal een snellader de normale stroomsterkte doorgeven en automatisch worden gebruikt als normale oplader. Je kan een snellader dus ook gebruiken als normale oplader op een toestel zonder snellaadfunctie.

Is mijn smartphone geschikt voor snelladen?

Wil je weten of jouw toestel beschikt over een snellaadfunctie en wil je weten wat je hiervoor nodig hebt? In onze Keuzehulp lees je per merk welke apparaten een snellaadfunctie hebben en welke adapter je hiervoor moet bestellen. Wil je een snellader bestellen op Kabelmaatje.nl? Dat kan! je bestelt bij ons eenvoudig een snellader voor Samsung, snellader voor Huawei of lees hier meer informatie over de benodigde oplader voor iPhone.

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op, we helpen je graag!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box