Terug

‘s Nachts jouw telefoon opladen: feitjes & fabels

  • Tuesday 27 / 08 / 2019 0
‘s Nachts jouw telefoon opladen: feitjes & fabels

Je oma heeft je misschien wel eens een verhaal verteld over iemand waarbij zijn matras in brand vloog door het 's nachts opladen van zijn telefoon. Of heb je een vriend(in) die zweert bij slapen in een slaapkamer zonder elektronica? De kans is groot dat je jezelf al eens hebt afgevraagd of ‘s nachts je telefoon opladen nu écht zo slecht is - vast terwijl je ‘m inplugde en op je nachtkastje dropte. Maar geen nood: jouw maatjes van Kabelmaatje scheiden de feitjes graag van fabels!

‘s Nachts opladen is slecht voor de batterij van jouw mobiel

Deze is zowel feit als fabel. Als je een oudere mobiel hebt, kun je problemen krijgen met de accu wegens ‘overladen’. Is jouw smartphone minder dan 2 jaar oud? Dan kun je gerust je toestel inpluggen en gaan slapen, er zit immers een technologie in nieuwe modellen die ervoor zorgt dat het opladen stopt als de accu volgeladen is. Ook handig als je niet graag extra elektriciteit verbruikt, want als je kiest voor ‘s nachts opladen, dan zit jouw telefoon ongeveer drie maanden per jaar in het stopcontact! 

‘s Nachts opladen zorgt voor meer ontploffingsgevaar

Nou, dit is een fabel. Mag je tegen je oma zeggen! Die hele oude, prehistorische toestellen, werkten nog met batterijen van nikkel, waarbij dat wel kon gebeuren. Maar anno 2019, met moderne smartphones, hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Maar houd je verstand er wel een beetje bij, je mobiel opladen onder drie hoofdkussens is nog altijd geen goed idee.

Slaap je slecht? Allemaal de schuld van de smartphone

Tot onze grote spijt … is dit een feit! Maar het is wel wat genuanceerder dan dat. Als je ‘s nachts gewoon je mobiel aan de kant kunt laten liggen terwijl die aan het opladen is, dan is je smartphone niet de grote, boze wolf. Maar als jij een van de personen bent die nog even één mailtje moet checken en nog even één berichtje in de groepsapp wilt gooien, dan is het misschien wel een idee om jouw telefoon een nachtje naar de gang te verbannen. Het is algemeen bekend dat het blauwe licht je minder moe maakt en dat dit een invloed heeft op de slaapkwaliteit. Ook de straling zou slecht zijn, al is daar nooit echt wetenschappelijk bewijs voor gevonden. Maar hé, nu kun je tegen die vriend(in) zeggen dat je het ook eens hebt geprobeerd! 

Onze tips om je telefoon ‘s nachts op te laden:

  • Maak je vooral niet te veel zorgen. En luister niet naar de horrorverhalen van je buurvrouw en die dame bij de kapster. Ga gewoon lekker slapen!
  • Gebruik originele kabels en opladers. Zo gaat alles goed! 
  • Gun jezelf rust met de niet-storen- of vliegtuigstand. Switch ook het blauwe licht naar het zachte licht van de nachtstand. Slaap lekker! 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box