Terug

Zo overleeft jouw telefoon een meerdaags festival

  • Tuesday 06 / 08 / 2019 0
Zo overleeft jouw telefoon een meerdaags festival

Het is zomer en dat betekent dat het festivalseizoen geopend is! Naast dat je vaak lekker een dagje naar een festival kunt, zijn er steeds meer meerdaagse festivals. Tijdens een meerdaags festival slaap je vaak in een tentje en ben je de hele dag buiten. Niet heel veel tijd en plek om je telefoon op te laden dus.

Toch is je mobiele telefoon een van de belangrijkste dingen tijdens een festival. Je maakt er foto’s en filmpjes mee, kunt er je vrienden mee vinden en de line-up van het festival op bijhouden. Daarom wil je natuurlijk dat jouw telefoon het het hele festival volhoudt. Naast dat je je telefoon thuis met een originele oplader oplaadt, geven we je tips om zo zuinig en slim mogelijk met jouw telefoon om te gaan op het festival zelf. 

Oplaadpunt

Op de meeste meerdaagse festivals kun je gebruikmaken van een mobiel oplaadpunt of powerbank service. Bij een mobiel oplaadpunt lever je je telefoon in en kun je het, tegen een kleine vergoeding, een paar uur later weer ophalen. Een powerbank service leent daarentegen een powerbank uit aan jou. Zo kun je je telefoon gewoon blijven gebruiken. Het nadeel van deze service is dat het vaak erg druk is en je niet altijd meteen je telefoon kunt opladen. Kom erachter wanneer het minder druk is en ga dan!

Een powerbank

Je kunt natuurlijk ook zelf een powerbank meenemen. Met een beetje goede powerbank laad je jouw telefoon ongeveer 3 keer op. Koppel je telefoon met een originele oplaadkabel aan je powerbank en zorg ervoor dat hij weer vol is als je hem nodig hebt. Ga voor een oplader die past bij het merk van jouw smartphone. Kies voor een iPhone oplader, Galaxy oplader of Huawei oplader

Wil je dat jouw telefoon sneller is opgeladen? Zet hem dan uit of in vliegtuigmodus. Hierdoor hoeft de batterij geen energie te besteden aan andere functies, dus kan hij zich sneller opladen. Naast dat er verschillende manieren zijn om je telefoon op te laden, kun je er natuurlijk ook voor zorgen dat de accu van je telefoon minder snel leeg gaat.

Foto op achtergrond

Betrap jij jezelf er ook altijd op dat je tijdens een festival vaker de website of facebook van het festival opent om de line-up of plattegrond te bekijken? Dan hebben wij de gouden tip voor je! Door steeds te surfen verlies je en veel data maar ook veel batterij, dit omdat je steeds op zoek gaat naar een connectie. Zorg er daarom voor dat je thuis, met wifi, de plattegrond downloadt en hier een screenshot van maakt. Vervolgens kun je deze screenshot als screensaver instellen. Zo hoef je niet steeds je telefoon te ontgrendelen om te weten waar je heen moet. 

Naast de line-up en plattegrond kun je ook van alle andere belangrijke dingen thuis al een screenshot maken. Zodra je op het festival geen bereik hebt, kun je ze gemakkelijk in je foto’s terugvinden. Zo sta je nooit zonder informatie. 

Vliegtuigstand

Misschien wel de tip van de eeuw. Zet je telefoon op vliegtuigstand als je hem niet gebruikt. Door je telefoon op vliegtuigstand te zetten, maakt hij niet continu verbinding met de browser. Dit kost naast veel data ook mega veel batterij. Dus zet je vliegtuigstand aan en bespaar batterij. 

Met deze tips moet je telefoon een meerdaags festival wel overleven, nu jij zelf nog! ;) Wij willen je alvast heel veel plezier wensen. 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box