Terug

Hoe overleeft mijn smartphone het backpack avontuur?

  • Tuesday 06 / 08 / 2019 0
Hoe overleeft mijn smartphone het backpack avontuur?

YES! De zomervakantie staat voor de deur. En niet zomaar een. Jij gaat voor de eerste keer op een backpack avontuur naar de rimboe! Vijf maanden lang leven uit een enorme rugtas, korte broeken en luchtige topjes, een boel zonnebrand en niet te vergeten: muggenspray. Maar jij gaat natuurlijk niet de deur uit zonder je smartphone. In contact zijn met het thuisfront, hostels boeken, oneindig veel foto’s en filmpjes maken en natuurlijk een GPS; jouw smartphone is misschien wel het meest belangrijke reisaccessoire. Want wees nou eerlijk, wat moeten we tegenwoordig zonder onze smartphone?

Een smartphone tijdens het backpacken, het is een onmisbaar element geworden. Maar trein in-trein uit, hostel in-hostel uit, zwembad in-zwembad uit, hoe houd je tijdens dit backpack avontuur je smartphone bij de levende? Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rij gezet!

Voorkom een oververhitte smartphone

Jij gaat vast niet backpacken op de Noordpool, maar de zon achterna. Maar hoe meer de temperatuur stijgt, hoe groter de kans dat jouw smartphone oververhit raakt. Hoe voorkom je dit en als het dan toch zo ver is, wat kun je er aan doen? 

Een smartphone functioneert goed bij een temperatuur van maximaal 35 graden, bij meer kan die oververhit raken. Oververhitting is schadelijk voor je batterij en dus een no-go. Leg daarom nooit je smartphone direct in de zon en zeker niet achter glas, bijvoorbeeld op het dashboard in je huurauto of in een andere gesloten ruimte die broeikaspotentie heeft.

Niet alleen de zon kan voor oververhitting van je smartphone zorgen, ook het niet-afsluiten van bijvoorbeeld een game-, camera- of navigatie-app. Laat je je energieslurpende apps actief en stop je je smartphone in je broekzak of een volle rugzak, dan kan je smartphone het behoorlijk heet krijgen. Immers, hoe meer functies aan staan, hoe meer werk voor de processor. Op het strand kun je hem het beste onder een deken leggen. 

En ja, ook je oplader kan een oorzaak zijn, vooral als je oplader niet de juiste hoeveelheid stroom aan je smartphone levert. Kies daarom te allen tijde voor een originele lader voor jouw smartphone, bijvoorbeeld een originele iPhone oplader, een originele Samsung oplader en een originele Huawei oplader. Met een originele lader, loopt jouw smartphone geen schade op.

Oeps, je bent in slaap gevallen op je strandbedje en je smartphone ligt lekker mee te bakken? Dan kun je de volgende stappen ondernemen: schakel je smartphone uit, leg hem op een koele, schaduwrijke plek en verwijder eventueel het beschermhoesje (die houdt warmte langer vast). Wacht tenminste vijftien minuten voordat je je smartphone weer aan zet. Zo, jij kunt je backpack avontuur weer vervolgen!

Stop een portable oplader in je backpack

Even kijken hoe laat je vlucht gaat … hè, smartphone uitgevallen. Iedereen kent zo’n moment. Je smartphone lijkt altijd net uit te vallen op die belangrijke momenten. Op backpack-trip is dit niet bepaald handig. Neem daarom altijd een (opgeladen!) powerbank mee als je je hostel verlaat. Zo heb je altijd een tweede leven voor je smartphone op zak. 

Heb je je smartphone echt dringend nodig, maar is hij helemaal leeg? Zet hem dan tijdens het opladen in vliegtuigmodus. Je smartphone hoeft nu minder energie te besteden aan achtergrondfuncties, dus laadt hij stukken sneller op. Je kunt natuurlijk ook tijdens je dagtrip je telefoon in vliegtuigmodus zetten, dat slurpt toch net wat minder energie.

Een smartphone-houder voor het roadtrippen

Jij bent aan het rijden in je huurauto of op je huurscooter en je smartphone, nu ook je GPS, kun je niet in je handen houden. Waar laat je hem? Glipt die uit je handen of van je dashboard, dan kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Niet alleen is die barst in je scherm een stuk dichterbij, ook jouw veiligheid komt in het geding. Een smartphone-houder is daarom ideaal voor het roadtrippen. Plaats je de smartphone-houder voor je ventilatie, dan geniet jouw smartphone van een lekker windje als hij jou de weg wijst. Zo raakt hij minder snel oververhit, een win-win!

Een waterproof pouch voor als het nat wordt

Een tropisch regenbuitje, dat hoort er gewoon bij! Daar kun je dan maar beter goed op voorbereid zijn. Neem daarom altijd een waterproof pouch mee in je rugzak. Een pouch houdt je smartphone netjes droog en je kunt er vaak ook je geld, paspoort en andere waardevolle spullen in kwijt. Ook als je de kano in stapt of een boottocht gaat maken, is een pouch een musthave. 

Doe voorzichtig en berg je smartphone veilig op

Doe voorzichtig. Een open deur, dat weten we, maar het is en blijft een goede reminder. Jouw smartphone kwijtraken op backpack avontuur is niet fijn, en bovendien een duur grapje. Stop je smartphone daarom altijd op een plek, bij voorkeur op je lijf, waar jij bij kunt en anderen niet. Houd je smartphone daarnaast zo veel mogelijk uit het zicht. In hostels kun je vaak een kluisje huren om je waardevolle spullen in op te bergen. Maak hier gebruik van! 

Met deze tips is het behoud van jouw smartphone weer een stukje dichterbij. Wij wensen je een fijne reis!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

Je kunt maximaal 3 producten vergelijken

    Hide compare box